Skip to content

LAMA JIGMÉ NAMGYAL

Lama Jigmé Namgyal is geboren in een nomaden familie in Golog, in het oostelijk gedeelte van Tibet waar hij het Boeddhisme vanaf jonge leeftijd heeft gestudeerd. Zijn root teacher was Khenpo Jigmé Phuntsok Rinpoche, met wie hij gedurende negen jaar aan de universiteit van Sethar Larung Gar heeft gestudeerd.

Na zijn leraren te hebben geconsulteerd, heeft Lama Jigmé Namgyal besloten om Tibet te verlaten en om naar Europa te komen.

In Luxemburg heeft hij het Tibetan Cultural Centre opgericht en in Rotterdam het Boeddhistisch Centrum Phuntsok Chö Ling. Verder heeft hij de Golog Support Foundation opgericht om medische hulp en educatie te bieden in de afgelegen gebieden van Golog. Met Compassionate Leadership beoogt hij ethische besluitvorming in corporate management te brengen middels trainingen in mindfulness en compassie. Dit omvat tevens een doorlopend programma bij het Nederlandse leger.

Lama Jigmé heeft veel ervaring in het spiritueel begeleiden en bijstaan van stervenden en is tevens zeer geïnteresseerd in interreligieuze dialoog. Door zijn gevoel voor humor is hij in staat om een open en directe manier connectie te maken met zijn westerse publiek, en om te communiceren voorbij woorden.


Ontdekken van innerlijke vrede

Om een leven te leiden vol voldoening en geluk moeten we innerlijke vrede van de geest ervaren. De diverse problemen die we dagelijks tegenkomen, hetzij op het werk, met onze families of door innerlijke angsten, lijkt soms eindeloos voort te duren. Toch is het mogelijk om innerlijke vrede te ontdekken waarin alle moeilijkheden hun grip op ons verliezen. Voor die ervaring moeten we leren om van binnenuit te ontspannen en onze geest te leren kalmeren.

Het pad om deze innerlijke vrede te cultiveren is fundamenteel voor ieder mens – er is geen onderscheid naar religie, cultuur of sociale achtergrond. Deze plaats is open voor iedereen.

Beginners en gevorderde beoefenaars zijn gelijk welkom.